Hi-Fi БАЗАР

banner myhifi ads

Анкета
Колко струва системата ви?
Колко струва системата ви?
Трябва да изберете поне един отговор!

NuPrime uDSD - нов портативен USB дак/слушалков усилвател с PCM и DSD функции

myhifi.org NuPrime uDSD 6

Свирепата конкуренция в сектора на USB устройствата води до повишаване на качеството и функционалността, и понижаване на цените на устройствата. Предстои да излезе едно устройство, за чието качество още не можем да говорим, но откъм функционалност и цена определено привлича вниманието.

NuPrime е производна на основаната през 2005г. и вече доста известна компания NuForce. През 2014г. основателят на NuForce Jason Lim сформира екип специалисти и основава NuPrime като продължител на high-end линията на компанията-майка. NuPrime продължава да произвежда някои от известните продукти на старата компания и пуска нови от свое име. В асортимента й има предусилватели, усилватели, дакове и слушалкови усилватели.

NuPrime uDSD (препоръчителни цени $179 за САЩ и 179€ за Европа)  е портативен дак, захранван през USB кабела. Декодира PCM файлове  до 24bit/384kHz, както и DSD 64 до 256 като го прави директно в аналогов сигнал, без преминаване през PCM. Освен това включва  слушалков усилвател с балансирана топология и аналогово регулиране на нивото

Устройството разполага с един цифров SPDIF и два аналогови RCA, свързани директно към дака, и един изход за 3.5мм слушалков стерео жак с регулируемо ниво. SPDIF изходът е предвиден  за случаи, когато uDSD се използва като ъпгрейд за устройства, които нямат DSD функции. SPDIF и RCA изходите са без регулиране на нивото.

Трансферът към дискретния USB приемник е асинхронен като се осигурява двустепенно намаляване на джитъра при постъпване на данните, последвано от овърсамплинг филтри.

uDSD работи с Windows 7, 8 и MAC OS

Продажбата започва в средата на април.

 

Спецификации:

Вход: USB 1.1, 2.0

Изходи:

Analog Stereo RCA Out (2V rms DAC Out)

Digital Coaxial Out

Headphone Amplifier Out (3.5mm-jack socket), max 140mW x 2 @ 32ohm

USB sampling rates: 44.1, 48, 88.2, 96, 176.4, 192, 352.8, 384kHz and DSD 2.8, 5.6, 11.2 MHz

Bit resolution: 16-24 bits

Dynamic Range: 98dB

S/N Ratio: 112dB

THD+N < 0.01%

Power: USB-Bus Powered 150mA/5V

myhifi.org NuPrime uDSD 2

myhifi.org NuPrime uDSD 5

myhifi.org NuPrime uDSD 1

myhifi.org NuPrime uDSD 3

myhifi.org NuPrime uDSD 7

myhifi.org NuPrime uDSD 4