Hi-Fi БАЗАР

banner myhifi ads

Анкета
От какво слушате музика?
От какво слушате музика?
Трябва да изберете поне един отговор!

Музика за капиталисти #3

 

Audio Nec. Една от най-интересните системи на изложението. Създателят сподели, че колоните са прототип, който още го няма на сайта и цената ще бъде 45000€. Дългите цилиндрични мембрани представляват широколентов говорител, работещ между 200Hz и 20kHz. В крайните честоти е подкрепен със субуфер и лентов супертуитър, свирещ до 45kHz. Основният говорител съдържа неодимов магнит, който създава магнитно поле от 1 тесла по цялата 50 сантиметрова дължина на мембраната. Говорителят работи без никаква кутия, в отворено пространство. Филтри няма, а трите говорителя се сработват чрез DSP процесор. Освен интеграцията на говорителите процесорът има функции за корекция на акустиката на помещението, предусилвател и дак. Върви като неделима част от колоните и влиза в цената. Ефектът от всичко това е, че колоните изчезват. Само холограмна сцена, много бърз звук, локализация и реализъм. Субуферът си върши работата отлично и басът е релефен, високите бяха леко цъкащи.

muhifi.org high end 3 10

muhifi.org high end 3 8

muhifi.org high end 3 9

 

Добре свирещи букшелфове от Enigma Acoustics ($15000) с усилвател NAD M2 и транспорт Auralic Aries. Цената идва от разработения от фирмата средночестотен драйвър и електростатичния супертуитър, който може да се продава отделно и струва $3500.

muhifi.org high end 3 3

muhifi.org high end 3 1

muhifi.org high end 3 2


Нов омниполярен микрофон Audeze Squid за soundfield записи, използващ 4 мембрани, използвани при планарно-магнитните слушалки на Audeze. Създателят му Shankar Thiagasamudram разказа, че при тестовете са успели да запишат човешки глас от повече от 20 метра.

myhifi.org highend22 24

myhifi.org highend22 25

 

TAD Labs направиха европейската премиера на новите си колони Compact Evolution One ($24000) с техни усилватели и цифрова електроника на възродената Audio Alchemy. Залата на TAD винаги е препълнена, но за разлика от друг път не бях впечатлен от звука и мисля, че публиката я имат заради инерцията от големите Reference One (около $80000), които преди 5 години направиха фурор в Мюнхен. Compact Evolution One свирят спокойно, с ненатрапчив финес във високите, но подчертано плътни ниски среди и бас, без естествената прозрачност, която се очаква от колони в този ценови клас.

myhifi.org highend179

myhifi.org highend180

myhifi.org highend181

muhifi.org high end 3 199

muhifi.org high end 3 200

Burmester. И тази стая беше винаги препълнена и не можах да се добера до добро място за слушане и идентификация на компоненти. Това, което чух беше много стегнат звук, особено в ниските честоти. И тази фирма разчиташе на впечатлението от якия бас.

myhifi.org highend233

myhifi.org highend232


MBL демонстрират само безкрайната мощ на чудесната си референтна линия (колони 101 X-treme, 198000€, моноблокове MBL 9011, 39900€; предусилвател MBL 6010D, 20200€, дак MBL1611F, 21500€, транспорт MBL 1621A, 21000€). Постоянен терор на околните стаи с барабанни сола на безумно гръмки нива, предизвикващи ръкопляскания сред простолюдието. Безвкусен флирт с хора, които и без това никога няма да им станат клиенти.

muhifi.org high end 3 156

muhifi.org high end 3 157

muhifi.org high end 3 158


Klipsch § Jamo явно промотираха бюджетни неща. Дъни бумтящ бас, понятията прецизност, тонален баланс, тембър, сцена са непознати в тази стая. Първичен хаос от звуци. Снимка публикувам само за да знаете какво НЕ харесвам. Позволявам си да съм открито субективен, защото според мен е престъпление да искаш четирицифрени суми за конструкции, които стават само за озвучаване на банкет и нямат нито един атрибут на високата вярност. Съжалявам, ако обиждам някой собственик. Явно аудиофилският период на Klipsch е приключил по времето на Heritage Series които за съжаление не чух на това шоу. За Jamo се отнася същото. Аудиофилските им напън беше Reference R907. Но в крайна сметка шоуто е за всички.

myhifi.org highend2 126


Voxativ Audio Ampegio Due 2 (69999£) с електроника на фирмата. Вокали на 50см. пред лицето. Неприятно. От минали години съм забелязал, че тези колони са  добри с изпълнения на пиано, което е труден инструмент. Бързи говорители с прозрачна сцена, плътност, добър тембър, линейни във високите и ниските, липсват обичайни пороци на фулрейнджа. Добре свършена работа, което си личи и от наградите, които получават.

myhifi.org highend2 151

myhifi.org highend2 150

myhifi.org highend2 152

myhifi.org highend2 153

myhifi.org highend2 154

 

Living Voice Vox Olympian (340000£) с усилватели и източници на Audio Note Japan. Лампово, лампово, лампово, лампово… Лампов звук, доведен до абсолютна крайност. Първа част от „Пролет” на Вивалди в неизвестно изпълнение с огромни, сочни цигулки, преливащи от хармоници.

myhifi.org highend2 158

myhifi.org highend2 157

myhifi.org highend2 159

myhifi.org highend2 160

 

Колони Wolf von Langa "Son", усилватели Air Tight ATM-3 на Axiss Audio, източник грамофон. Свиреше стара плоча на Decca с някаква симфония. Стар японец с униформата на японско аудио гуру - карирана риза, рибарски елек и мръсни маратонки - смирено слушаше музика. Ретро звук. Пукане на плоча, леко креслив, но триизмерен и умерено детайлен звук. Много приятна стая.

muhifi.org high end 3 12

muhifi.org high end 3 14

muhifi.org high end 3 15

muhifi.org high end 3 17

 

Букшелф двулентови колони Q Acoustics, модел 3020 (318 Euro) с усилвател и CD плеър на Myryad. Миниатюрни колонки, които пълнеха стаята със звук и то добър. Цената ми се стори безумно ниска за това, което чувам.

myhifi.org highend2 82

myhifi.org highend2 80