Hi-Fi БАЗАР

banner myhifi ads

Анкета
Чувате ли промяна на звука при смяна на кабели в аудио-системата?
Чувате ли промяна на звука при смяна на кабели в аудио-системата?
Трябва да изберете поне един отговор!

Hi-Fi новини #2

myhifi.org analogy records

 

 

Компанията HiFiMan обяви пускането на HE-400S, най-евтините планарно-магнитни слушалки на пазара в момента. Цената ще бъде $299. Слушалките тежат 350грама, най-леките слушалки по тази технология. Използваните планарно-магнитни драйвъри са с несиметрична single-ended конструкция. Импедансът е 22 ома, а чувствителността 98dB, което ги прави подходящи за портативни източници като телефони и мобилни плеъри.

myhifi.org hifiman he 400

 

 

 

Quad дадоха подробности за колоните от бъдещата си нова S серия. Колоните ще имат кевларени басови и средночестотни говорители, а за високите ще са с лентови пищялки.

Моделът S-1 (£600) е с 10см. басов/средночестотен  и височина 28.5см, а по-големият букшелф S-2 (£800) е с 12см. бас/среда и височина 33см.

Подовите модели са S-4(£1300) и S-5(£1600) са трилентови. S-4 е с 10см. говорители са бас и среди, и е висок 87см., S-5 е с 12.5см. бас/среди и е 107см. висок.

Центърът S-C(£500) е с два 10см. бас/среди и размери 16х40х20см.

myhifi.org Quad S series

 

 

 

 

Датските производители на колони Dali продължават да подават малки порции информация около наследника на серията IKON . Бъдещата нова серия колони ще е с името OPTICON, ще се състои от седем модела, а ще премиерата й ще е на 6 август. За сега в мрежата се появиха само някои детайли от новите колони, за цялостни снимки вероятно ще трябва да чакаме до 6 август.

myhifi.org dali opticon 1

myhifi.org dali opticon 2

  

 

Analogy Records е нова звукозаписна компания, която ще записва и продава магнетофонни ленти. Всички ленти ще се записват не от предварително съществуващ стерео запис, а директно от многопистовата  звукозаписна апаратура на собственото им студио Zerodieci Studio.

myhifi.org analogy records 1

myhifi.org analogy records 3

myhifi.org analogy records 2