Hi-Fi БАЗАР

banner myhifi ads

Анкета
Чувате ли промяна на звука при смяна на кабели в аудио-системата?
Чувате ли промяна на звука при смяна на кабели в аудио-системата?
Трябва да изберете поне един отговор!

Hi-Fi новини #3

myhifi org title

 

 

Sonus Faber Venere S – най-новият модел колони на италианската фирма е вече в продажба. Колоната е трилентова с 29мм текстилна пищялка, 150мм средночестотен говорител с полипропиленова мембрана и три 180мм баса. Обхват 40Hz-25000Hz като срезовете са на 250 и 2500Hz, чувствителност 90dB, импеданс 4 ома. Препоръчителната цена е 4100€ в бяло и черно, и 4300€ за финиш “орех”.

 

myhifi.org sonus faber venere s 2

myhifi.org sonus faber venere s 1

 

Китайците от Fiio, производители на едни от най-популярните портативни дакове и усилватели, показаха първия си модел слушалки. EX1 са тапи с динамични драйвъри, изработени по изцяло нова технология. Диафрагмите са титаниеви, изработени по специална нанотехнология, използвана в космическата промишленост. Кабелът на EX1 се състои от 42 проводника от OFC мед, съчетани с кевларени нишки за по-голяма здравина.

myhifi.org fiio ex1 1

myhifi.org fiio ex1 4

myhifi.org fiio ex1 2

myhifi.org fiio ex1 3

 

И още една новина от Fiio – на фейсбук страницата си фирмата пусна новината, че предстои да излезе нов топмодел портативен плеър. Моделът с името X1, ще е на основата на един от най-добрите съвременни цифрово-аналогови преобразуватели, Sabre ESS9018 като любопитното е, че няма да се ползва по-евтината версия за мобилни устройства ESS9018 K2M, а нормалния вариант. X1 ще може да просвирва DSD128 и 32bit/384kHz PCM файлове на устройства с Android, a потребителите ще могат да сменят усилвателните модули според предпочитанията си. Устройството ще може да поддържа връзка с други подобни чрез Wi-Fi и Bluetooth. Цената не е обявена.

myhifi.org fiio x1

 

Rega показа лимитирана серия грамофони в чест на легендарната група Queen. Финишът е само в черен пиано лак с логото на Queen. Рамото е ръчно изработено, модел RB101, а дозата Rega Carbon е по специален дизайн само за тази лимитирана серия. Цената е 315£

myhifi.org rega queen turntable 1

myhifi.org rega queen turntable 2

myhifi.org rega queen turntable 3

 

На 25 септември почитателите на Queen ще получат подарък. Винилова колекция с 18 ремастерирани студийни албума на групата. Колекцията идва с луксозна илюстрирана книга от 108 страници, която съдържа обяснения към всеки албум, цитати от Queen, саморъчно писани текстове, редки фотографии, спомени и информация за сингли и видеа. Всичко това е било реализирано след пълен достъп до архивите на групата и личните архиви на Брайън Мей, Роджър Тейлър и щедри фенове на групата.

myhifi.org queen boxset

 

 

Grado Heritage Series GH1 – нова лимитирана серия слушалки от Grado Labs и начало на новата Heritage серия, която предстои да се разраства с нови модели. За изработката на слушалките е използвана кленова дървесина от Бруклин, където са седалището и фабриката на фирмата от самото й основаване до днес. Спецификации: динамични отворени слушалки тип „over ear”, обхват 13Hz-29000Hz, импеданс 32 ома, SPL @1mW 99.8dB, драйвърите са мачвани до 0.05dB.

myhifi.org grado gh1 1

myhifi.org grado gh1 2

myhifi.org grado gh1 3

 

 

Върховният съд във Великобритания постанови, че копирането на компактдискове и DVD-дискове е незаконно. Собствениците на дисковете вече нямат право да ги копират върху домашните си компютри или върху други носители. Миналата година същият съд разреши копиранането на дискове, но в началото на месец юли отмени решението си по настояване на Съюза на музикантите, UK Music и Британската академия на създателите на песни, композиторите и авторите (BASCA). През октомври 2014г. Законът разреши на собствениците да копират легално закупена музика за лични нужди. Сега това отново е забранено като забраната включва цифрови файлове, електронни книги компактдискове DVD и Bru-Ray дискове. Музикалната индустрия настоява да се наложи такса върху празни копактдискове, харддискове, флаш-памети и всякакъв вид празна памет, която да се разпределя между превопретежателите. Такава система вече съществува в някои европейски страни.

myhifi.org cd ripping illegal

 

През август Denon пуска в продажба два нови модела мрежови AV ресийвъри в по-високия клас. След новите модели в средния клас от серията X, сега бяха представени AVR-X4200W (1499$) и AVR-X3200W ($999). Устройствата поддържат новите звукови системи Dolby Atmos и DTS:X, снабдени са с последната HDMI версия с поддръжка на full 4K Ultra и HDCP 2.2. И двата ресийвъра позволяват Wi-Fi и Bluetooth връзка с други медийни устройства. Вградените дакове поддържат разнообразни файлови формати като FLAC, AIFF и DSD.

AVR-X4200W е 7 канален с отделен стерео усилвател. Мощността е 200W за всеки от седемте канала. Даковете са 32bit/192kHz. Вграденият отделен стерео усилвател позволява ресийвъра да се ползва в конфигурации 5.1.4 или 7.1.2 със системата Dolby Atmos.

myhifi.org AVR X4200WBK E2 product left

 

AVR-X3200W е 7 канален, мощността е по 180W на канал.

myhifi.org Denon AVR X3200W E2 product right

myhifi.org 3200w e2 bk re bg001 hi