Hi-Fi БАЗАР

banner myhifi ads

Анкета
Чувате ли промяна на звука при смяна на кабели в аудио-системата?
Чувате ли промяна на звука при смяна на кабели в аудио-системата?
Трябва да изберете поне един отговор!

HI-FI Новините #4

Датчаните от Dali представиха новите си активни колони Dali Zensor 1 (499£) AX и Dali Zensor 5 AX (799£). Според фирмата те са звуково идентични с пасивните версии, защото използват същите говорители и филтри. Всеки комплект активни колони съдържа по два 50 ватови усилвателя клас D, които са разположени в лявата колона. Тя има захранващ кабел, а сигналът до дясната достига по друг кабел. Колоните имат вграден дак, чрез който могат да получават сигнал безжично чрез aptX Bluetooth или до 24bit/96kHz сигнал по оптичен кабел.

myhifi.org dali zensor 1 ax 2

myhifi.org dali zensor 5 ax 1

 

 

На 15 август след кратко, но тежко боледуване в Берлин почина Дитер Бурместер, основател и собственик на Burmester Audiosysteme GmbH, една от водещите световни Hi-Fi компании. Роденият през 1946 в Австрия Дитер Бурместер още от юношеските си години се занимава с музика и конструиране на аудио компоненти. След завършване дипломирането си като инженер в Берлин, от 1964г. той основава малка фирма за медицински измервателни устройства. По време на учението си работи като басист и вокалист на групата The Echoes, преименувана по-късно на Some Folks. През 1977г. решава да инвестира собствени средства в конструирането и продажбата на собствени модели стерео усилвател и предусилвател в резултат на което през 1978г. е създадена фирмата Burmester Audiosysteme GmbH. Новаторският подход и безкомпромисното качество бързо нареждат Burmester сред лидерите в бранша, а продуктите бързо стават познати и търсени по целия свят.

myhifi.org Dieter Burmester

 

 

Tara Labs преставиха нови колонни кабели - Omega Evolution SP и Grandmaster Evolution SP. Според фирмата основният характер на новите кабели се определя от ултра-ниската им индуктивност. За електроника, за което са подходящи кабели с малко по-висока индуктивност е разработена серията Evolution CX, която идва и на малко по-ниска цена от сериятя SP. Цените за сега не са обявени.

myhifi.org tara labs omega and grandamater sp

 

 

Gryphon Audio пуска нов интегриран усилвател Diablo 300 (12800€ без ДДС), наследник на произвеждания повече от десетилетие Diablo. Diablo 300 е конструиран от създателя на Gryphon Audio Flemming E. Rasmussen и се произвежда в Дания. Мощността на новия усилвател е 2  x 300W (8 Ohm), 2 x 600W (4 Ohm), 2 x 950W (2 Ohm). Представлява двойна моно конструкция,отрицателна обратна връзка липсва, а усилването се се осъществява от 43 стъпков атенюатор, контролиран от микропроцесор. Има опция за вграждане на PCM или DSD дак с USB, 2xSPDIF, AES и оптични входове, както и опция и за вграждане на фоно стъпало.

myhifi.org Gryphon Audio Diablo 300 1

myhifi.org Gryphon Audio Diablo 300 2

myhifi.org Gryphon Audio Diablo 300 3

myhifi.org Gryphon Audio Diablo 300 5

myhifi.org Gryphon Audio Diablo 300 6

myhifi.org Gryphon Audio Diablo 300 7

myhifi.org Gryphon Audio Diablo 300 9

myhifi.org Gryphon Audio Diablo 300 10

 

 

Burson Audio обяви създаването на Supreme Sound Audio, подразделение, насочено към производството на компоненти за DIY ентусиастите и малките производители на аудио техника.  Първият продукт на новия бранд е Lycan – устройство за тестване на операционни усилватели, което ще се предлага за $249 без операционни усилватели и $299 с ОУ на фирмата Supreme Sound Audio. Продажбата започва от първи септември.

 myhifi.org Burson Lycan

 

 

Leema Acoustics представиха новия Libra дак/предусилвател (£5995). Дакът приема DSD64, DSD128, DXD и PCM сигнал със семплираща честота до 384kHz. Хардуерът включва напълно балансирана топология с Quattro Infinity dual-mono DAC модули. Интересно за някои аудиофили ще е, че освен със стандартните за повечето съвременни дакове USB и SPDIF входове Leema Libra разполага и с I2S вход с RJ45 конектори, като разположението на пиновете в конекторите е програмируемо.

myhifi.org leema libra 1

myhifi.org leema libra 3

myhifi.org leema libra 2

 

 

Atlas Cables съобщиха, че пускат в продажба Ascent Ultra и Ascent XLR аналогови интерконекти. Проводниците в Ascent Ultra са едножилен от ОСС мед, заобиколен от 64 преплетени по-тънки проводника от OCC мед. Диелектрикът, който при аудио кабелите е почти толкова важен, колкото проводника, при Ascent Ultra е от флуориран етилен-пропилен (Fluorinated ethylene propylene), термално изтеглен около всеки проводник. Цените за RCA вариантите са съответно са:
0.5 m - £505.00
0.75 m - £540.00
1.0 m - £575.00
1.5 m - £645.00
2.0 m - £715.00

myhifi.org Ascent Ultra

 

Британските производители на аудио техника Mitchell and Johnson показаха първите си слушалки HP1. Слушалките са хибридна конструкция, комбинираща 40мм динамичен драйвър за ниски и среди с електростатичен за високите по патентаваната технология на фирмата DYNASTATZ. Акустичните камери на слушалките са изработени от масивно дърво, а падовете са винилови. Импедансът на слушалките е 32 ома, което ги прави подходящи за мобилни устройства. Освен 80 сантиметровият кабел с микрофон за смартфони комплектът включва и 5 метров кабел от ОСС мед.
Цената е £299

myhifi.org MJ HP1