Hi-Fi БАЗАР

banner myhifi ads

Анкета
Чувате ли промяна на звука при смяна на кабели в аудио-системата?
Чувате ли промяна на звука при смяна на кабели в аудио-системата?
Трябва да изберете поне един отговор!

Hi-Fi Новините #9

 

 

Beolab 90 е новият върхов модел колони на Bang&Olufsen. Колоните са с омниполярна конструкция, което означава, че излъчват на 360°, а не само фонтално, както конвенционалните колони. Beolab 90 са активни, снабдени с технология за активна компенсация на особеностите на помещението, за която фирмата твърди, че преодолява недостатъците, които се появяват вседствие на отраженията на звука в стените и мебелите на помещението. Освен това има технология, с която може да се изменя местоположението и ширината на зоната за слушане в зависимост от това къде се намират и колко на брой са слушателите. Колоната е снабдена с 18 говорителя Scan-Speak, към които се подава сигнал от вградените 14 усилвателя ICEpower, разработка на Bang&Olufsen и 4 усилвателя клас D за нискочестотните говорители като общата мощност на усилването е 8200W. Ниските честоти се възпроизвеждат от 3 говорителя Scan-Speak Discovery 212mm и един фронтален Scan-Speak Revelator 212mm., средите от 7бр. Scan-Speak Illuminator 86mm, а високите от 7бр. Scan-Speak Illuminator 30mm. Алуминиевата кутия на тежи 65кг. общото тегло е 137кг. Колоните разполагат с вграден дак, който позволява да приемат цифров сигнал по SPDIF или USB, или безжично чрез многоканалната система WiSA. Цена $40000 за 1бр.

myhifi.org beolab 90 1

myhifi.org beolab 90 3

myhifi.org beolab 90 2

myhifi.org beolab 90 5

myhifi.org beolab 90 6

myhifi.org beolab 90 4

 

 

 

 

Нашумелите през последните години с качествените си дакове и слушалкови усилватели корейци от Aurender представиха N10 - нов музикален сървър и плеър. Сървърът има вградени 2x2TB харддискa и 240GB SSD, където се качва музиката преди да се просвири. Изходите са SPDIF коаксиален и оптичен, BNC, AES/EBU, USB 2.0. За връзка с компютър е снабден с Gigabyte Ethernet port и два USB 2.0 порта. N10 има вграден клок с температурна регулация (Oven-Controlled Crystal Oscillator), който предотвратява появата на джитер вследствие промяната на температурата в устройството. Aurender са се погрижили USB изходът да е със захранване, добре изолирано от шумовете на електрическата мрежа, а когато дакът позволява, захранването на USB порта може да бъде изключвано. Цена $7999.

myhifi.org audrender n10 1

myhifi.org audrender n10 1

myhifi.org audrender n10 2

 

 

 

 

 

 

На RMAF (Rocky Mountain Audio Fest) 2015 Pass Laboratories демонстрира два нови интегрирани усилвателяINT-250 е най-мощният усилвател, произвеждан до сега от фирмата. Изходната мощност е 250W на 8Ω и 500W на 4Ω. Усилвателят има 4 двойки небалансирани входове и 2 двойки балансирани. Освен изходите за колони има и директни изходи от предусилвателя. Усилването става на 63 стъпки. Цената е $12000.

myhifi.org pass labs int 250 1

myhifi.org pass labs int 250 2

myhifi.org pass labs int 250 3

 


INT-60 e с мощност 60W на 8Ω и 120W на 4Ω. Входовете и тук са 4 двойки небалансирани и 2 балансирани, а изходите са за колони и директно от предусилвателя. Цената е $9000.

myhifi.org pass labs int 60 1

myhifi.org pass labs int 60 2

myhifi.org pass labs int 60 3

 

 

 

 

 

На изложението RMAF 2015, проведено в Денвър, Колорадо от 2-ри до 4-ти октомври, се състоя премиерата на LCD-4, нов топмодел слушалки на един от лидерите в производсвото на слушалки днес, Audeze. Цената е в „нормални” за скъпите слушалки днес граници - $3995. Основните промени в LCD-4 са новата диафрагма, чиято дебелина е под 1 микрон и магнитите от 1.5Т (Тесла е единица, с която се измерва плътността на магнитното поле), най-мощните магнити, използвани в планарно-магнитни слушалки до момента.

myhifi.org audeze lcd 4

myhifi.org audeze lcd 4 0

myhifi.org audeze lcd 4 1

 

 

 

 

Другата новина от Audeze е новият топмодел усилвател, The King, проектиран от Bescom King, работил за Marantz и PS Audio. Производството на The King ще се финансира чрез сайта за публично финансиране Indiegogo като цената през сайта на Indiegogo ще е $2950, което е с $1000 по-малко от крайната цена $3995. Схемата е хибридна, с два триода във входната секция, P MOSFET драйвър и MOSFET-и на изхода.

 myhifi.org audeze the king amp

 

 

 

 

 

 

Легендарният британски производител на аудио техника QUAD пуска нова продуктова линия Artera. За сега тя се състои от два компонента, Artera Play – CD плеър, дак и предусилвател и стерео усилвателя Artera Stereo.

myhifi.org quad artera play artera stereo 1


В основата на Artera Play e 32 битовият чип Sabre ESS9018, входовете са 2 коаксиални и 2 оптични SPDIF и един USB, изходите са 2 двойки RCA и един чифт XLR, както и по един коаксиален и един оптичен цифров изход. USB входът приема сигнали до 384kHz PCM и до DSD256. Плеърът е с изцяло балансирана топология с предусилвател в клас А. Цената е £1399.95

myhifi.org quad artera play artera stereo 3

myhifi.org quad artera play artera stereo 2

 

 

Artera Stereo е крайно стъпало с мощност 140W RMS на 8Ω. Теглото е 15кг. Разполага с по един чифт балансирани и небалансирани входове и изводи за 2 двойки колони.

myhifi.org quad artera play artera stereo 4

myhifi.org quad artera play artera stereo 5

 

 

 

 

Bryston обявиха, че от 1-ви ноември започва продажбата на нов дак. Това ще е върхов модел на фирмата с името BDA-3. Предишните модели, BDA-1 и BDA-2 станаха изключително популярни по света заради отличното отношение цена/звук. И новата машина ще е на сравнително човешкат цена от $3495. Дакът ще се различава от другите модели по това, че има DSD плейбек като поддържа сигнал до DSD256. Ще може да приема DSD сигнал от SACD плеър по HDMI кабел. Останалите входове са задължителните SPDIF коаксиален и оптичен, и асинхронen USB, по който ще приема сигнал до 32bit/384kHz.

myhifi.org bryston bda 3 1

myhifi.org bryston bda 3 2

myhifi.org bryston bda 3 3