Hi-Fi БАЗАР

banner myhifi ads

Анкета
Чувате ли промяна на звука при смяна на кабели в аудио-системата?
Чувате ли промяна на звука при смяна на кабели в аудио-системата?
Трябва да изберете поне един отговор!

Hi-Fi Новините #13

 

Големите Hi-Fi шоута минаха и премиерите на нови продукти секнаха. Но не съвсем:

Audio Research GSi75 – новият интегриран усилвател на фирмата – е универсална машина: крайно стъпало, предусилвател, ММ/MC фоно коректор и дак, всичко в едно. Крайният усилвател е реализиран с лампи 6Н30 (драйвъри) и КТ150, мощността е 75W на канал. Усилвателят разполага с три аналогови входа, единият от които може да бъде конфигуриран да заобикаля предусилвателната част, за да може усилвателя да се ползва като част от домашно кино. Вграденият дак приема сигнал през SPDIF (оптичен и коаксиален) и USB2.0 с резолюция до 24bit/192kHz и 2хDSD, като конверсията от DSD в аналогов сигнал се извършва директно, без преминаване пре PCM. Изходите позволяват включване на колони с импеданс 4Ω и 8Ω. Цената ще е около $19000

myhifi.org audio research gsi75 1

myhifi.org audio research gsi75 2

myhifi.org audio research gsi75 3

myhifi.org audio research gsi75 4

myhifi.org audio research gsi75 5

 

 

 

Pass Labs показаха първия си слушалков усилвател. HPA-1 е транзисторен слушалков усилвател с изцяло дискретен, използва J-FET транзистори на входа и MOSFET-и в клас А на слушалковия изход. Входовете са две двойки RCA. Освен слушалковия изход има и една двойка RCA¸което позволява устройството да се ползва като предусилвател. Потенциометърът е на ALPS. Цената е $3500.

myhifi.org pass labs hpa 1 1

myhifi.org pass labs hpa 1 2

 

 

 

Нов супер бюджетен дак/усилвател от Fiio. Моделът К1 е миниатюрно устройство, 8х20.5х50мм¸тежащо само 11 грама. USB приемникът е Savitech SA9023A, цифрово-аналоговото преобразуване се извършва от PCM5102, а усилването на аналоговия сигнал от TPA61332A. Цената за Европа е €49.90.

myhifi.org fiio x1 1

myhifi.org fiio x1 2

myhifi.org fiio x1 3

 

 

Pro-Ject MaiA DS е комбинирано устройство, включващо дак, предусилвател, фоно коректор и краен усилвател. Дакът е на базата на PCM1796, има USB приемник с XMOS чип, приемащ сигнали до 24bit/192kHz и DSD256. Крайното стъпало е клас D с мощност 2х60W на 8Ω. Входовете са три аналогови и четири цифрови (два оптични, един коаксиален SPDIF и USB2.0). Аналоговите изходи са един oт фоно предусилвателя, един регулируем и един фиксиран, терминали за колони, изходи за слушалки и субуфер. Устройството приема сигнал от Bluetooth източници и е съвместимо с андроид устройства посредством специално приложение. Цената е €799.

myhifi.org pro ject maia ds 1

myhifi.org pro ject maia ds 2