Hi-Fi БАЗАР

banner myhifi ads

Анкета
Кой е най-важният компонент в една система?
Кой е най-важният компонент в една система?
Трябва да изберете поне един отговор!

Новите Wilson Audio Alexx - подробности, снимки и видео

myhifi.org wilson alexx 1

Вече ви показахме първото видео, загатващо за бъдеща премиера на нови колони от Wilson Audio. Преди няколко дни бяха дадени още подробности за новите колони Alexx. Wilson Audio потвърдиха, че колоните ще заменят досегашния модел Maxx и ще са позиционирани непосредствено под флагмана на компанията Wilson Alexandria.

Wilson Alexx имат същата геометрия като Alexandria, при която високочестотния говорител е разположен между два средночестотни, всеки в отделен обем. Корпусите, в които са разположени говорителите, са подвижни, за да може да се съгласува излъчването им спрямо слушателската позиция. Освен това има възможност да се променя странично посоката и ъгъла на излъчване на всеки говорител.

myhifi.org wilson alexx 4

Средите на ALEXX са разделени между два различни драйвъра, един 7”, използван в Alexandria XLF и един 5.75”, познат от друг скорошен модел, Sabrina. Обхватът на двата говорителя, е разширен нагоре като по този начин те обхващат по-голяма част от средните честоти.

Високите честоти се покриват от модификация на най-новия високочестотен Convergent Synergy Driver на Wilson като поради наличието на две средночестотни говорителя срезът между среди и високи е повдигнат нагоре.

myhifi.org wilson alexx 7

Басовите говорители също са два, един 10.5” и един 12.5”. Портът на нискочестотната секция може да се мести отпред или отзад на колоната в зависимост от изискванията на помещението.

Препоръчителната цена на Wilson Alexx е $109000.

Пълни спецификации на Wilson Alexx ще бъдат публикувани по-късна тази седмица, а ние ще ги допълним към настоящата статия.

 

ВИДЕО:

 

myhifi.org wilson alexx 2

myhifi.org wilson alexx 5

myhifi.org wilson alexx 9

myhifi.org wilson alexx 3

myhifi.org wilson alexx 8