Hi-Fi БАЗАР

banner myhifi ads

Анкета
Давате ли пари за музика?
Давате ли пари за музика?
Трябва да изберете поне един отговор!

Нов NAGRA CLASSIC DAC

myhifi.org Nagra Classic DAC 2

Точно преди една година NAGRA направиха премиерата на своя HD DAC (цени, започващи от €19900 в зависимост от конфигурацията), една от най-аплодираните машини до момента.

Тази година на CES в Лас Вегас беше представен NAGRA CLASSIC DAC – по-евтинa алтернатива на референтия HD DAC.

Шасито на CLASSIC DAC наподобява това на по-големия му брат, функциите са почти идентични. Входната част и цифрово-аналоговите преобразуватели са едни и същи. CLASSIC DAC обаче не разполага с контрол на нивото и слушалков усилвател. Аналоговата част също е различна. Дакът е резултат на колаборация между инженерите на NAGRA и Andreas Koch, една от водещите фигури в областта на цифровото аудио, пионер в разработката на DSD (Direct Stream Digital) формата. CLASSIC DAC използва формат 2хDSD, с честота 5.6MHz, резолюцията е 72 бита. Според фирмата този метод дава сигнал с такова качество, че филтрите в аналоговата част могат да бъдат елиминирани.

USB входът на CLASSIC DAC приема сигнал до 32bit/384kHz и 2xDXD. Нивото сигнал/шум е 145dB. Изходната секция е реализирана с дискретни елементи, с по 9 мачвани транзистори в клас А, използвани само във военна и хай-енд техника.

От снимките се виждат 2 коаксиални, един оптичен, един AES/EBU и един USB вход. Изходите са един чифт RCA и един чифт балансирани. Вижда се и вход за външно захранване. По-точно спецификации за сега не са дадени.

Продажбата започва от април, цена не е уточнена.

myhifi.org Nagra Classic DAC 1