Hi-Fi БАЗАР

banner myhifi ads

Анкета
От какво слушате музика?
От какво слушате музика?
Трябва да изберете поне един отговор!

Mark Levinson №519 - нов универсален аудио плеър

myhifi.org mark levinson 519 2016 3

Mark Levinson представиха новия си универсален аудио плеър, №519. Новият плеър ще просвирва всички възможни аудио формати от дискове, мрежови източници или стрийминг услуги. Освен обичайните цифрови връзки ще разполага с Wi-FI и Bluetooth® възможности. Устройството има вграден цифров контрол на нивото, който му позволява да се ползва директно с крайни усилватели, както и слушалков усилвател.

№519 има девет цифрови входа, включително USB, място за включване на външна памет, Gigabit Ethernet, AES/EBU, оптичен, коаксиален, Wi-Fi, Bluetooth с aptX® опция за приемане на файлове с CD качество.

Mark Levinson №519 възпроизвежда всички файлове до 24bit/192kHz PCM и 2хDSD. В основата му е чипа ESS Sabre 32 Reference. Плеърът има вграден Linux компютър, който дава възможност за възпроизвеждане на музиката независимо в каква конфигурация се използва. От стрийминг услугите за момента е предвидено да се поддържат Spotify, TIDAL, QOBUZ, Deezer, Rhapsody и Napster, както и много интернет радиа. За потребители, които пазят по-стари музикални файлове, чието качество е неоптимално по съвременните стандарти, №519 съдържа и Clari-FI® технологията на Harman, която възстановява голяма част от детайлите, изгубени в процеса на цифровизация.

В изходната част №519 е с дискретна, напълно балансирана двойна моно-конструкция, изходите са балансирани и небалансирани. Балансираните изходи предлагат възможност за включване на low-pass филтър за свързване на субуфер директно към плеъра.

Предвидени са Android и iOS приложения за командване на плеъра от мобилни устройства.

Продажбата започва през юли 2016г. Цена не е обявена.

myhifi.org mark levinson 519 2016 1

myhifi.org mark levinson 519 2016 2