Hi-Fi БАЗАР

banner myhifi ads

Анкета
От какво слушате музика?
От какво слушате музика?
Трябва да изберете поне един отговор!

Project R2R

myhifi.org horch house project r2r 1

 

Аналогът не е само мода. Аналоговото аудио възкръсна и продължава да се развива. Може би се намираме пред връх в звуковъзпроизвеждането, какъвто не е имало до сега. Австрийската компания Horch House, с която ви запознахме в предишна публикация, е започнала работа по нов магнетофон. Целта е стряскаща: „Да се постигне най-доброто качество на звука. Въобще.”

Project R2R е единствената нова разработка на магнетофон в света. Този вид аналогови машини не се произвеждат от десетилетия. Апогеят им е в края на 40-те и през 50-те години на миналия век, когато са направени някои от най-добрите аналогови ленти. От тогава магнетофонната лента остава ненадминат стандарт в звукозаписа и до скоро повечето студия използваха именно този вид носител за запис и съхраняване на мастер-записи.

myhifi.org horch house project r2r 3

Първата среща на екипа „Project R2R”. От ляво на дясно: Volker Lange (ръководител на проекта), Philipp Puxbaum (механика), Stefan Fahnenstich (ръководител на производството), Manfred Mainzer (продуктов дизайн), Pali Banas (електроника, не е на снимката)

 

Компания Horch House е основана през 2015г. от австриеца Volker Lange с амбициозната цел да произвежда най-добрите първи копия на студийни мастер-записи в света. Horch House сключва договори с повечето големи музикални лейбъли и получава правата да работи директно с оригиналните мастер-ленти, на които прави копия с използвайки върхови модели студийна апаратура. За целта Volker Lange привлича редица специалисти в областта на аналоговото аудио и студийния звукозапис, включително инженери от екипа на Studer. Сега същите хора участват в амбициозната задача с Project R2R не само да достигнат, но и да надминат качеството на легендарните аналогови рекордери Studer от близкото минало. За сега технически подробности около проекта няма.

myhifi.org horch house project r2r 2

Работата по първите прототипи вече е започнала

 

myhifi.org horch house project r2r 1