Hi-Fi БАЗАР

banner myhifi ads

Анкета
Колко струва системата ви?
Колко струва системата ви?
Трябва да изберете поне един отговор!

Две нови версии на AudioQuest DragonFly

myhifi.org audioquest dragonfly black dragonfly red 1

Миниатюрният USB дак и слушалков усилвател AudioQuest DragonFly 1.2, който миналата година ни изненада доста приятно, ще има наследници. AudioQuest продължават да дълбаят в същата посока и през 2016г. в каталога на фирмата влизат 2 нови версии на мобилното устройство.

DragonFly Black ще е новата версия на DragonFly v1.2. За преобразуването на цифровия сигнал в аналогов новият дак ще използва 32 битовия чип Sabre ESS9010, който ще замени използвания до сега ESS9023. USB контролерът, който в DragodFly 1.2 беше TAS1020B, в новия вариант е заменен от Microchip Technology MX240, който приема сигнал до 24bit/96kHz. Новият дак има занижена със 77% консумация на енергия, което го прави по-подходящ за ползване с мобилни устройства като телефони и таблети. Освен това ще има възможност за ъпгрейд на фърмуера чрез специални приложения за Windows и iOS, опция, която AudioQuest до сега не са предлагали за даковете си. Компромисът, който е направен в новия DragonFly Black е с изходното напрежение, което от 1.8V при старата версия сега става 1.2V. Това ще ограничи ползването му само до по-чувствителни слушалки. Аналоговият контрол на нивото на звука остава същото като при AudioQuest DragonFly 1.2. Размерите остават същите – 12х19х 62мм. Цената в САЩ на новия AudioQuest DragonFly Black ще е $99.

myhifi.org audioquest dragonfly black dragonfly red 2

DragonFly Black ще има “наточена” версия - DragonFly Red. От фирмата твърдят, че „червената” версия ще прибавя повече детайл и динамика към звука. Хардуерно двата дака ще се различават по цифрово-аналоговия преобразувател, който тук е Sabre ESS9016 и 64 битовия bit-perfect цифров контрол на нивото. Изходното напрежение на DragonFly Red е увеличено - 2.1V. Цената също е увеличена, DragonFly Red ще се продава в САЩ за $199.

myhifi.org audioquest dragonfly black dragonfly red 2

myhifi.org audioquest dragonfly black dragonfly red 3

myhifi.org audioquest dragonfly black dragonfly red 1