Hi-Fi БАЗАР

banner myhifi ads

Анкета
От къде най-често пазарувате Hi-Fi техника?
От къде най-често пазарувате Hi-Fi техника?
Трябва да изберете поне един отговор!

Две нови версии на AudioQuest DragonFly

myhifi.org audioquest dragonfly black dragonfly red 1

Миниатюрният USB дак и слушалков усилвател AudioQuest DragonFly 1.2, който миналата година ни изненада доста приятно, ще има наследници. AudioQuest продължават да дълбаят в същата посока и през 2016г. в каталога на фирмата влизат 2 нови версии на мобилното устройство.

DragonFly Black ще е новата версия на DragonFly v1.2. За преобразуването на цифровия сигнал в аналогов новият дак ще използва 32 битовия чип Sabre ESS9010, който ще замени използвания до сега ESS9023. USB контролерът, който в DragodFly 1.2 беше TAS1020B, в новия вариант е заменен от Microchip Technology MX240, който приема сигнал до 24bit/96kHz. Новият дак има занижена със 77% консумация на енергия, което го прави по-подходящ за ползване с мобилни устройства като телефони и таблети. Освен това ще има възможност за ъпгрейд на фърмуера чрез специални приложения за Windows и iOS, опция, която AudioQuest до сега не са предлагали за даковете си. Компромисът, който е направен в новия DragonFly Black е с изходното напрежение, което от 1.8V при старата версия сега става 1.2V. Това ще ограничи ползването му само до по-чувствителни слушалки. Аналоговият контрол на нивото на звука остава същото като при AudioQuest DragonFly 1.2. Размерите остават същите – 12х19х 62мм. Цената в САЩ на новия AudioQuest DragonFly Black ще е $99.

myhifi.org audioquest dragonfly black dragonfly red 2

DragonFly Black ще има “наточена” версия - DragonFly Red. От фирмата твърдят, че „червената” версия ще прибавя повече детайл и динамика към звука. Хардуерно двата дака ще се различават по цифрово-аналоговия преобразувател, който тук е Sabre ESS9016 и 64 битовия bit-perfect цифров контрол на нивото. Изходното напрежение на DragonFly Red е увеличено - 2.1V. Цената също е увеличена, DragonFly Red ще се продава в САЩ за $199.

myhifi.org audioquest dragonfly black dragonfly red 2

myhifi.org audioquest dragonfly black dragonfly red 3

myhifi.org audioquest dragonfly black dragonfly red 1