Hi-Fi БАЗАР

banner myhifi ads

Анкета
Кой е най-важният компонент в една система?
Кой е най-важният компонент в една система?
Трябва да изберете поне един отговор!

Премиера на новата бюджетна LX серия на Mission

myhifi.org mission lx 2 mission lx 3 speakers 1

Британците от Mission пускат нова серия бюджетни колони. Първите модели в LX серията, която се представя на шоуто “Sound & Vision” в Бристол, са букшелфовете LX-2 и подовият модел LX-3.

И двата модела са оборудвани с нови 25мм високочестотни говорители с мек купол и средно/нискочестотни говорители с конуси, изработени от материал, представен като „advanced fibre formulation”, каквито се използват и в MX-серията на Mission.

Прави впечатление, че в букшелфовете LX-2 високочестотният говорител е разположен под този за средите и баса, а при подовите LX-3 високочестотният е между двата големи говорителя в т.нар. Д’Аполито конструкция. Подробни спецификации още не са публикувани.

Продажбите на двата модела започват от пролетта, а цените са изключително приятни: £200 за LX-2 и £300 за LX-3.

Останалите модели в серията, които още не са показани, са букшелфът LX-1, подовите LX-4 и LX-5, както и централна колона за домашно кино.

myhifi.org mission lx 2 mission lx 3 speakers 2

Mission e част от британската International Audio Group, включваща английските компании за hi-fi техника Wharfedale, Quad Electroacoustics, Mission, Tag McLaren, Audiolab и Castle Acoustics, както и няколко италиански компании. International Audio Group е базирана в Хънтингдън, Великобритания и е собственост на братята Бърнард и Майкъл Чанг от Тайван. Компанията притежава заводи в Китай, където произвежда голяма част от продукцията си.