Hi-Fi БАЗАР

banner myhifi ads

Анкета
Давате ли пари за музика?
Давате ли пари за музика?
Трябва да изберете поне един отговор!

Премиера на новата бюджетна LX серия на Mission

myhifi.org mission lx 2 mission lx 3 speakers 1

Британците от Mission пускат нова серия бюджетни колони. Първите модели в LX серията, която се представя на шоуто “Sound & Vision” в Бристол, са букшелфовете LX-2 и подовият модел LX-3.

И двата модела са оборудвани с нови 25мм високочестотни говорители с мек купол и средно/нискочестотни говорители с конуси, изработени от материал, представен като „advanced fibre formulation”, каквито се използват и в MX-серията на Mission.

Прави впечатление, че в букшелфовете LX-2 високочестотният говорител е разположен под този за средите и баса, а при подовите LX-3 високочестотният е между двата големи говорителя в т.нар. Д’Аполито конструкция. Подробни спецификации още не са публикувани.

Продажбите на двата модела започват от пролетта, а цените са изключително приятни: £200 за LX-2 и £300 за LX-3.

Останалите модели в серията, които още не са показани, са букшелфът LX-1, подовите LX-4 и LX-5, както и централна колона за домашно кино.

myhifi.org mission lx 2 mission lx 3 speakers 2

Mission e част от британската International Audio Group, включваща английските компании за hi-fi техника Wharfedale, Quad Electroacoustics, Mission, Tag McLaren, Audiolab и Castle Acoustics, както и няколко италиански компании. International Audio Group е базирана в Хънтингдън, Великобритания и е собственост на братята Бърнард и Майкъл Чанг от Тайван. Компанията притежава заводи в Китай, където произвежда голяма част от продукцията си.