Hi-Fi БАЗАР

banner myhifi ads

Анкета
Какъв формат е музиката, която слушате?
Какъв формат е музиката, която слушате?
Трябва да изберете поне един отговор!

Какво ново в новия Fidelizer 7.0

 

myhifi.org Fidelizer 7.0

Ю.Александров

 

Излезе версия 7.0 на Fidelizer.

Новото в новата версия е звукът.

Огромен ъпгрейд в сравнение с предишните версии 6.14 и 7.0 Alpha. Накратко: най-фрапираща е разликата в сцената – по-триизмерна, разслоението на инструментите в дълбочина се чува по-добре. Самите те са по-добре разделени, по-реалистични, тембърът е по-изчистен. Чуват се повече детайли в средите и високите. Вокалите са по-реалистични. Има промяна в АЧХ – басът леко намалява, но е по-стегнат, високите изпъкват малко повече.

Извън звуковите особености във Fidelizer 7.0 има промени в нивата на оптимизация. Във предишния Fidelizer 7.0 Alpha можехме да избираме между нива „Workstation”, “Network streaming”, “Audiophile”, “Extremist”, „Ultimate” и “Custom”.

В новата версия има само три нива, на които можете да настроите компютъра си в зависмост от това дали успоредно със слушането на музика ще го ползвате за друго: “Consumer”, “Audiophile” и “Purist”. При всяко от тях имате възможност да избирате кои процеси на операционната система да бъдат оптимизирани. Любопитното е, че за разлика от предишните версии, при активирането на най-високото ниво “Purist” на Fidelizer 7.0 Wi-Fi функциите на компютъра остават активни.

Препоръчвам на всеки, който слуша музика от компютър, да опита новия Fidelizer 7.0. Безплатен е, не изисква инсталация и върши работа.

 

За незапознатите: какво е Fidelizer можете да научите ТУК.

 

Fidelizer 7.0 mожете да свалите от ТУК.