Hi-Fi БАЗАР

banner myhifi ads

Анкета
Какъв формат е музиката, която слушате?
Какъв формат е музиката, която слушате?
Трябва да изберете поне един отговор!

Klipsch празнува 70-ти юбилей със специални серии колони

myhifi org klipsch 70th klipschorn heresy iii 1

 

По случай 70-годишния си юбилей Klipsh пускат на пазара специални ограничени серии с варианти на популярните Klipschorn и Klipsch Heresy III. Работилницата в Хоуп, Арканзас ще изработи уникални 35 чифта от модела Klipshorn и 70 чифта от модела Heresy III.

Klipschorn е ъглова колона на Пол Клипш от 1946г. с 15” бас, компресионен драйвър за средите и високочестотен говорител в хорна.

myhifi org klipsch 70th klipschorn heresy iii 2b

myhifi org klipsch 70th klipschorn heresy iii 2c

 

Klipsch Heresy III е третото превъплъщение на популярния модел на Пол Клипш от 1957г. Това е трилентова колона с 12” бас, средно- и високочестотни говорители, поставени в къси хорни. Първоначалното й предназначение е било да бъде централен канал в система от говорители, но моделът става популярен като вариант за самостоятелно слушане. Третият вариант се различава от оригинала с по-мощния басов говорител, възможност за биуайъринг, компресионен драйвър за средите и високочестотен говорител с титаниева диафрагма.

myhifi org klipsch 70th klipschorn heresy iii 7

myhifi org klipsch 70th klipschorn heresy iii 6

Докато стандартните Klipschorn и Heresy III обикновено са в цвят череша, орех или черен фурнир, ограничените серии по случай 70-годишнината са с естествен фурнир от австралийски орех. Всеки чифт ще се различава във финалната обработка на дървеното покритие. Листовете дървесина ще са мачвани за всеки чифт, което означава, че ще се следи реда, по който листовете дървесина се изрязват от дървото и напасват така, че всяка колона да представлява огледален образ на другата в чифта. Всяка колона ще има свой сериен номер според реда да изработка. Логото на юбилейния модел ще бъде ново, а всяка колона ще има специална табела с номера и подпис на майстора, който я е изработил. Решетките на юбилейните Heresy III ще са със специално сребристо покритие, което ги отличава от обикновения модел.

myhifi org klipsch 70th klipschorn heresy iii 8

myhifi org klipsch 70th klipschorn heresy iii 4

myhifi org klipsch 70th klipschorn heresy iii 5

myhifi org klipsch 70th klipschorn heresy iii 11

myhifi org klipsch 70th klipschorn heresy iii 12