Hi-Fi БАЗАР

banner myhifi ads

Анкета
От какво слушате музика?
От какво слушате музика?
Трябва да изберете поне един отговор!

Audiocheck - най-голямата колекция от аудио тестове и тест-тонове

myhifi.org audiocheck 2

 

Audiocheck.net е един от най-полезните и същевременно забавни сайтове за аудио, на които сме попадали. Задължително място за всеки, които се интересува от Hi-Fi или иска да пробва възможностите на слуха и техниката си.

Сайтът е разделен на четири основни секции:

В първата секция, Sound Tests and Audio Test Tones (Звукови тестове и тонове за аудио-тестове) можете да пробвате аудио-техниката си за различни изкривявания и проблеми, които евентуално се генерират от апаратурата. Има упражнения, които ви дават възможност да тествате слуха си. Ще чуете как звучат някои похвати, използвани при обработката на звука, какво са dithering, aliasing, noise shaping и други понятия, които срещате в техническата литература. Интересно е да пробвате и различните начини за създаване на стерео-ефект или бинаурални записи. Освен това в този раздел ще намерите тонове и шумове, полезни за диагностика на аудио-апаратурата. Има и специален тест, с който можете да изпробвате дали са изправни слушалките ви.

Във втората секция на сайта, Online Tone Generators, ще намерите генератори на тонове, които могат да се ползват онлайн – удобен помощник за тези, които имат желание сами да правят колони и компоненти или просто са любопитни да чуят кое как звучи.

Третата секция, Blind Audio Tests, съдържа слепи тестове, с които можете да пробвате границите на слуха си.

Четвъртият раздел на сайта, Earplug Reviews, е малко странен, в него има ревюта и тестове на различни видове тапи за уши, с които се изолирате от въшни шумове.

Приятна игра: www.audiocheck.net

 

myhifi.org audiocheck 1