Hi-Fi БАЗАР

banner myhifi ads

Анкета
Давате ли пари за музика?
Давате ли пари за музика?
Трябва да изберете поне един отговор!

Тестът "Golden Ears"

myhifi.org woo audio wa 234 philips golden ears 1

 

От няколко години тестът “Golden Ears” е един от най-популярните тестове за слушателски умения в света. Разработен като тренировъчна програма за инженерите на Philips, днес той е достъпен онлайн за всеки, който иска да провери слушателските си способности и да бъде записан сред покорилите последното ниво.

До момента по-малко от 4000 човека в целия свят са достигнали до финала на “Golden Ears”!

Тестът се прави със слушалки. По-добрите слушалки улесняват нещата, но в крайна сметка решаващо значение имат ушите ви (познаваме човек, достигал предпоследното ниво със слушалки за $16).

Тестът е разделен на четири нива, „Basic Level”,”Bronze Ears”, “Silver Ears” и най-високото „Golden Ears” (“Златни уши”). В рамките на всяко ниво човек преминава през група изпитания върху различни аспекти на звука, като преди всяко изпитание има тренировка, в която можете да тренирате уменията си.

Инженерите от Philips разпределят качествата на звука в няколко групи – „Тембър”, „Детайли”, „Пространственост”, „Бас” и “Гръмкост”. Във всяко ниво от теста имате изпитания от всяка група, а трудността постепенно се повишава.

Няколко съвета:

Можете да пристъпите към теста като гост, но ние ви препоръчваме да се регистрирате, за да се пазят резултатите ви. Така няма да губите постигнатото, ако решите да правите прекъсвания. Имайте предвид, че тестът е сериозен и изисква време.

Осигурете си тишина или добре изолирани слушалки. Колкото по-ниско е нивото на шума, толкова повече подробности ще чувате и ще ви бъде по-лесно.

Не бързайте! Ако ви се струва, че не можете да уловите разликите в дадено изпитание, дайте си повече време, слушайте по-дълго и ще видите как разликите ще се появят без да се напрягате!

 

Успех!

 

КЪМ ТЕСТА

 

myhifi.org philips golden ears akg k 100 woo audio